Sas van Gent, de trekpleister in Zeeland

Geschreven op 16 oktober 2019 door Anouk Houtepen • 1901 keer bekeken

Sas van Gent is één van de mooie dorpjes die valt onder de gemeente Terneuzen in het mooie Zeeland, Zeeuws-Vlaanderen. Sas van Gent is niet zo maar een dorp, maar een dorp met een rijke geschiedenis en een schitterende omgeving waar je kunt wandelen en fietsen. Het Zeeuwse dorp dankt haar bestaansrecht als belangrijke sluis, ook wel sas genoemd, van de Belgische stad Gent. Eeuwen later heeft het dorp met haar ligging aan het kanaal een belangrijke rol in de industrialisatie van Zeeland en Nederland gespeeld.

Wandelen in Sas van Gent

De inwoners van Sas van Gent zijn dan ook trots op hun dorp. Dit uit zich in de vele evenementen en het rijke verenigingsleven die het Zeeuwse dorp kent. Een bezoek aan Sas van Gent is dan ook zeker de moeite waard. Het dorp en haar omgeving kun je op verschillende manieren ontdekken. Zo hebben de ondernemers van Sas een “ Rondje Sas” opgezet. In anderhalf uur kun je wandelen in en rondom Sas van Gent. De diverse wandelroutes nemen je mee langs de bezienswaardigheden die het verhaal van het kanaal, de industrialisatie en de historie van de vestiging van het dorp vertelt. Tussendoor kom je genoeg  goede horecagelegenheden tegen en ook foodmarket “Markt 4” waar je terecht kunt voor de innerlijke ik.

Ontdek de prachtige omgeving op de fiets

Natuurlijk is de omgeving van Zeeland en met name rondom Sas van Gent erg mooi. Deze natuurrijke omgeving met groene polders leent zich bij uitstek voor een aantal mooie fietsroutes door Zeeland. Zo is er de fietsroute die het Industrieel Museum in Sas van Gent verbindt via de polders met museum Het Warenhuis in Axel. Onderweg kom je langs leuke plekjes waar je ook kunt genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast vind je op deze website nog een tweetal andere mooie fietsroutes met afstand naar keus. Kortom verschillende mooie manieren om Sas van Gent en haar omgeving te ontdekken!

« Bekijk de andere blogartikelen