Wandelroutes Sas van Gent

Ontdek onze wandelroutes en kom genieten. Kies je favoriete wandeling en download deze gratis. Tot snel in Sas van Gent.

Wandelroute Canisvliet

Deze mooie wandelroute leidt je door natuurgebied Canisvliet wat aan de overkant van het kanaal van Gent naar Terneuzen ligt. Ontdek de ‘kriekenbogerd’ in dit internationaal beschermde Natura2000-gebied nabij Sas van Gent.

Schepentrekkersroute

Altijd al meer willen weten over welke rol het kanaal van Gent naar Terneuzen heeft gespeeld in de historie van van de stad? Wandel dan de Schepentrekkersroute. De route leid je over het kanaleneiland van Sas van Gent waar je talrijke informatieborden vind die een toelichting geven over de rol van het kanaal in de historie.

Wandelroute Vesting, water en industrie

Deze wandelroute van ongeveer 1,5 uur leidt je langs alle plaatsen die te maken hebben met de historie en de binding van Sas van Gent met de industrie en het water.

Wandelen door de stad? Download de stadsgids

Leer onze mooie stad kennen. Een stad met een rijke industriële historie en mooie monumentale panden. We delen graag alles wat de stad te bieden heeft met onze gratis stadsgids. Zo kun je ook zonder één van onze routes de stad helemaal ontdekken.

Liever op een andere manier Sas van Gent ontdekken.

Liever een fietstocht? Of de stad ontdekken met gids? Ontdek al onze rondjes in de buurt van Sas van Gent.