De Cuyperskerk

In deze rondleiding staat de historie van dit prachtig gerenoveerde rijksmonument centraal. We horen hoe en waarom de kerk juist op deze plek is gebouwd. We zien de eerste steen die is gelegd bij de start van de bouw en horen de verhalen die erbij te vertellen zijn. Ook gaan we uitgebreid in op de glas-in-loodramen hoog in de kerk. De gids besteedt ruim aandacht aan de renovatie van de kerk die in 2019 is afgerond. Buitenom het gebouw bekijken we de typisch neogotische elementen die goed zichtbaar zijn en de kerk zo speciaal maken. En natuurlijk beklimmen we klokkentoren om van bovenuit te genieten van een prachtig panorama over Sas van Gent en het verhaal over de speciale betongewelven van deze kerk te horen, maar vooral ook te zien.

Deze rondleiding kan op aanvraag plaatsvinden. Maar wordt ook één keer in de maand op zaterdagochtend gehouden. Kijk daarvoor op de websites van: markt4sasvangent.nl en volgdegids.nl.

Boeken

Boek nu voordelig uw arrangement in Sas van Gent! Druk op onderstaande button om het arrangement De Cuyperskerk op uw favoriete dag te boeken.