Ontdek Sas van Gent

Sas van Gent heeft veel verborgen pareltjes die een stadsgids je graag laat zien. We bieden vier arangementen aan. 

Daguitstap met gids

Sas van Gent heeft veel te bieden en dit kunt u onder begeleiding van een gids ontdekken. Ga een hele dag op pad met de gids en wandel langs de monumentale panden, duik onder de grond in de onderaardse gangen en geniet van een lunch met uitzicht op de Cuyperskerk. 

Rondleiding Sas van Gent

Tijdens deze rondleiding vertelt de stadgids van Sas van Gent je alles over de ontstaansgeschiedenis van Sas. Het kanaal van Gent naar Terneuzen heeft hierbij een belangrijke rol gespeelt dus hij neemt je mee naar de restanten van de grootse waterwerken. Natuurlijk nemen we ook een kijkje bij het kanaal zelf waar je de imposante schepen voorbij ziet varen. 

Vestingstad Sas van Gent

Sas van Gent is een vestingstad en onze stadgids vertelt je alles over onze boeiende geschiedenis. Zo wandel je over de restanten van het bolwerk, hoor je het verhaal van Frederik Hendrik en breng je een bezoek aan het Industrieel Museum. 

Rijksmonument De Cuyperskerk 

Alleen al vanwege het uitzicht is de rondleiding door De Cuyperskerk van Sas van Gent aan te raden. Beklim de klokkentoren en geniet van het uitzicht over Sas van Gent. Dit prachtig gerenoveerde rijksmonument heeft een rijke historie die de gids graag met je deelt.