Vesting en Industrie

In deze rondleiding staat het ontstaan van de vesting Sas van Gent centraal. We lopen over en langs de restanten van de bolwerken.

We starten bij de Cuyperskerk op de Markt. We bezoeken een nog prachtig bewaard gebleven stukje bolwerk, het Bolwerk Generaliteit. Daar bovenop vinden we een molenrestant. Je hoort daar de verhalen over het ontstaan van bolwerk, bastion en de droevige geschiedenis van de molen.

Een bezoek aan de onderaardse gangen is mogelijk (alleen op aanvraag). Hoewel veel van de overige bolwerken zijn verdwenen uit het Sasse straatbeeld, zijn er nog vele aanwijzingen terug te vinden. De gids zal je daar herhaaldelijk op wijzen. Maar ook op de herinneringen aan de rijkdom van de industrie die Sas van Gent zo bloeiend maakte. Tijdens deze rondleiding krijg je ook het verhaal van Prins Frederik Hendrik te horen, de man die met zijn leger ervoor zorgde dat Sas van Gent bevrijd werd van de Spanjaarden. En je krijgt dan ook te horen dat het niet de enige keer was dat Sas te maken had met vijandige invallen.

Deze wandeling eindigt bij het Industrieel Museum Zeeland. Daar is op een boeiende en interactieve manier de industriële geschiedenis van Sas van Gent voor iedereen toegankelijk gemaakt. Je kunt natuurlijk ook teruglopen naar de start van de rondleiding (slechts enkele honderden meters) of een bezoekje brengen aan de horeca, winkels en speciaalzaken in Sas van Gent.

Boeken

Boek nu voordelig uw arrangement in Sas van Gent! Druk op onderstaande button om het arrangement Vesting en Industrie op uw favoriete dag te boeken.