Sluizen en Kanaal

In deze rondleiding staat de ontstaansgeschiedenis van Sas van Gent centraal. Daarin heeft het kanaal van Gent naar Terneuzen een doorslaggevende rol vervuld.

We starten bij de Cuyperskerk op de Markt. Na een korte uitleg over de Cuyperskerk bekijken we eerst de ontstaansgeschiedenis van kanaal en sluizen. De gids zal je wijzen op de aanwezige restanten van deze grootse waterwerken. Ondertussen hoor je volop de verhalen over de rol van Karel V (Keizer Karel) die aan de wieg stond van dit kanaal.

We zien hoe het hele gebied rondom de Prinsenkade wordt omgetoverd tot een verblijfs- en recreatieterrein, waar mensen kunnen genieten van de imposante zeeschepen die passeren en van de langste draaibrug van Europa. Vanzelfsprekend staan we stil bij de verschillende bijzondere gebouwen die we tegenkomen en worden de verhalen verteld van zowel de gewone als de bijzondere Sassenaren die een rol hebben gespeeld in de ontstaansgeschiedenis van sluizen en kanaal.

Deze wandeling eindigt weer waar we zijn begonnen, namelijk bij de Cuyperskerk. Indien gewenst houden we een korte drinkpauze op één van de vele terrassen of in een horecagelegenheid.

Boeken

Boek nu voordelig uw arrangement in Sas van Gent! Druk op onderstaande button om het arrangement Sluizen en Kanaal op uw favoriete dag te boeken.