Fiets een rondje Sas van Gent

Geschreven op 17 januari 2020 door Anouk Houtepen • 1332 keer bekeken

Oké we zijn al half weg de maand, maar toch uit naam van de redactie nog een gezond 2020! Uiteraard is iedereen weer met volle moed naar de sportschool om zoals andere jaren de kerstkilo’s te verliezen. Ik ga dat dit jaar eens anders doen.

Meer dan Sas van Gent

Sas van Gent beschikt over een mooie omgeving die uitnodigt om eens lekker de wandelschoenen aan te doen of om op de fiets te springen. Zowel de polders van onze zuiderburen als onze eigen polders zijn super mooi en beschikken over heel wat mooie plekjes. Wil je echt in Sas van Gent zelf blijven? Dan hebben we het bekende rondje Sas die we al eerder onder de aandacht hebben gebracht. Maar ga er eens lekker op uit en neem de Sas dijken en polders route. Echt een aanrader voor de recreatieve fietsers onder ons.

De Sas dijken en polders route hoogtepunten

Deze fietsroute start uiteraard eerst met een aantal mooi plekjes in Sas van Gent, zoals het Kanaleneiland, foodmarket Markt 4 en de typisch arbeiderswoningen in de Vredestraat. Na Sas te hebben verlaten fiets je de mooie polders van onze Vlaamse buren in. Via de Rode Geul, een mooi kreekje waar je zeker even moet afstappen en kunt genieten van de rust en de schoonheid van de natuur, fiets je door terug naar het Nederland door ons mooie Zeeuws-Vlaamse landschap. Het volgende dorp wat je aanleg is Philippine. Bij vele vaak bekend om de heerlijke Zeeuwse Mosselen. Ik moet ook zeggen: ik eet ze hier ook het liefst! Houdt wel rekening dat je in het mosselseizoen niet de enige bent die wilt genieten van een “potje mossels” op het terras van een van de tientallen horecazaken die Philippine telt.

Verder gaat deze route de grens weer terug over en passeer je een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens kom je langs de Grote Geul. Deze kreek is een ideale plek voor het spotten van watervogels. Uitgespot? Dan vervolgt de tocht weer verder door de polder, terug naar Sas van Gent. Als je Sas van Gent weer terug inrijdt, duik dan nog één van de gezellige horecazaakjes in!

« Bekijk de andere blogartikelen