Doe eens een rondje Sas!

Geschreven op 15 augustus 2019 door Sas van Gent • 1672 keer bekeken

In Sas van Gent, de grensplaats gelegen aan het kanaal van Gent naar Terneuzen, valt van alles te ontdekken en te beleven. Je kunt het mooie (Zeeuws)-Vlaanderen prima op de fiets ontdekken met Sas van Gent als uitvalsbasis. Wie liever te voet op pad gaat heeft in Sas van Gent tal van opties voor mooie wandelingen die gericht zijn op natuur, sluizen/ kanalen of cultuur. Voor iedere smaak is er wel een rondje. Sas van Gent heeft overigens een mooie camperplaats en diverse andere overnachtingsmogelijkheden.

Begin 2019 werd de Westkade in Sas van Gent plotseling afgesloten. Een kade die aan het verzakken is maakte het niet langer mogelijk om deze belangrijke toegangsweg tot Sas van Gent te gebruiken. Verschillende ondernemers hadden hierdoor last van inkomstenderving. In Sas van Gent gaan we van nature niet bij de pakken neer zitten. We zien juist kansen. Een werkgroep van zes ondernemers met een achterban van dik 70 ondernemers hebben de handen ineen geslagen. Het is gelukt om samen met diverse betrokkenen een budget vrij te krijgen waarmee Sas van Gent op een andere manier op de kaart gezet wordt. 

Wanneer je minder bereikbaar bent, kun je er maar beter voor zorgen dat je de moeite waard bent om om te rijden. Daarom hebben wij het plan te ontwikkelen om kenbaar te maken dat je in Sas van Gent op vele manieren een rondje kunt doen. Wandelroutes, fietsroutes, routes met een stadsgids, maar ook andere rondjes. Sommigen zijn nog in ontwikkeling, maar de meeste zijn beschikbaar via deze website. Op donderdag 15 augustus hebben we de aftrap gegeven met een uniek rondje van kerk naar kerk. Tijdens deze aftrap hebben we de website, de stadsgids en ondersteunend drukwerk gepresenteerd.

Tot snel in Sas van Gent!

« Bekijk de andere blogartikelen