Wandelen Zeeuws-Vlaanderen

Verken de prachtige wandelroutes van Zeeuws-Vlaanderen en ontdek de betoverende omgeving van deze regio. Download jouw favoriete route en geniet van een ontspannen wandeling door stad, geschiedenis en natuur.

Neem de tijd om alles in je op te nemen en verken het unieke stukje Zeeuws-Vlaanderen. Of je nu kiest voor een sportieve trektocht of een rustige wandeling, geniet van de mogelijkheid om onderweg te stoppen voor een hapje of een drankje in de sfeervolle omgeving.

Wandelen in Zeeuws-Vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen heeft veel te bieden, en daarom raden we zeker aan om de prachtige omgeving te voet te verkennen. Sas van Gent is een van de charmante plekjes in deze regio, met een rijke industriële geschiedenis die zeker een bezoek waard is. Ontdek de stad op jouw eigen tempo, maar een wandeling is zeker aan te raden.

Wandelroute Zeeuws-Vlaanderen

Ontdek onze wandelroutes en kies jouw favoriet om te genieten van al het moois dat Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft. Het beste van alles is dat deze routes volledig gratis zijn!

Natuurgebied Canisvliet

Canisvliet is een van de parels van de natuur in Zeeuws-Vlaanderen. Verken dit uitgestrekte poldergebied van meer dan 450 hectare, waar je kreken, bossen en weilanden zult ontdekken. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en genieten van de diversiteit aan dieren. Onze wandelroute laat je dit gebied op een unieke manier verkennen.

Schepentrekkersroute langs de waterwegen van Zeeuws-Vlaanderen

De waterwegen van Zeeuws-Vlaanderen hebben een grote historische betekenis voor de regio, zowel in het heden als verleden. Ontdek de schepentrekkersroute langs het kanaal van Gent naar Terneuzen, en leer meer over de geschiedenis terwijl je langs het kanaal wandelt. Sas van Gent heeft een belangrijke rol gespeeld in het industriële verleden, en deze route onthult fascinerende feiten.

Ontdek de industriële geschiedenis: Vesting, water en industrie

Ben je niet bang voor een langere wandeling? Download onze wandelroute langs vesting, water en industrie, en verken de hele regio inclusief gedetailleerde uitleg over wat je onderweg tegenkomt. Dit is de perfecte route voor een uitgebreid bezoek aan Sas van Gent.

Plan je bezoek? Download onze gratis stadsgids

Als je van plan bent om Sas van Gent te bezoeken in Zeeuws-Vlaanderen, raden we je aan om onze gratis stadsgids aan te vragen. Hierin vind je alles wat je nodig hebt, van de leukste plekken tot de beste restaurants en meer.

Ontdek al onze routes

Of je nu op zoek bent naar fietsroutes, bezienswaardigheden of een rondleiding door de stad met een gids, ontdek hier al onze rondjes waarmee je Zeeuws-Vlaanderen kunt verkennen.