Wandelen Zeeuws-Vlaanderen: Wandelroutes Sas van Gent

Of je nu van wandelen in een landelijke omgeving houdt of meer van een stadswandeling met historische wetenswaardigheden, in Sas van Gent zijn er tal van mogelijkheden, zowel onder begeleiding van een gids als op eigen houtje. Er zijn ook mogelijkheden voor een dag vullend programma, ideaal voor familie- of groepsuitjes

Ontdek wandelroutes in Zeeuws-Vlaanderen

Ontdek de wandelroutes in Zeeland en kom wandelen in Zeeuws-Vlaanderen. Ontdek dit mooie stukje van Zeeuws-Vlaanderen te voet met één van onze wandelroutes.

Wandelen Sas van Gent

Leer onze mooie stad kennen. Een stad met een rijke industriële historie en mooie monumentale panden. We delen graag alles wat de stad te bieden heeft met onze gratis stadsgids. Zo kun je ook zonder één van onze routes de stad helemaal ontdekken.

Kies jouw wandeling

We bieden drie wandelroutes aan. Allemaal met een eigen karakter en unieke omgeving. Welke kies jij?

Wandelroute Canisvliet: een wandeling door natuurgebied Canisvliet

Deze mooie wandelroute leidt je door natuurgebied Canisvliet wat aan de overkant van het kanaal van Gent naar Terneuzen ligt. Ontdek de ‘kriekenbogerd’ in dit internationaal beschermde Natura2000-gebied nabij Sas van Gent. 

Wandelroute Schepentrekkersroute

Altijd al meer willen weten over welke rol het kanaal van Gent naar Terneuzen heeft gespeeld in de historie van Sas van Gent? Wandel dan de Schepentrekkersroute. De route leid je over het kanaleneiland van Sas van Gent waar je talrijke informatieborden vind die een toelichting geven over de rol van het kanaal in de historie van Sas van Gent. 

Wandelroute Vesting, Water en Industrie

Deze wandelroute van ongeveer 1,5 uur leidt je langs alle plaatsen die te maken hebben met de historie en de binding van Sas van Gent met de industrie en het water. 

Ontdek ook onze andere routes

Liever een fietstocht? Of de stad ontdekken met gids? Ontdek al onze rondjes in de buurt van Sas van Gent.