Een dagje weg in Zeeuws-Vlaanderen

Geschreven op 24 juni 2022 door Sas+ • 329 keer bekeken

Het is volop zomer en je bent op zoek naar een leuke dagbesteding in Zeeuws-Vlaanderen. Heb je Sas van Gent al eens bezocht? Deze stad met industriële geschiedenis is zeker een bezoekje waard. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt? We vertellen je meer over de mogelijkheden!

Ontdek Sas van Gent

Maak een wandeling door de stad en ontdek alle prachtige monumentalen panden. Wandel langs de molenberg en ontdek de overblijfselen van de vestingwallen. Op de markt bevindt zich de Cuyperskerk die nu wordt gebruikt als conceptwinkel waar meerdere ondernemers met een winkeltje gevestigd zijn, zeker een bezoekje waard. 
 

Industrieel Museum Sas van Gent

Het industrieel museum met de oude suikersilo zijn niet te missen als je Sas van Gent bezoekt. Het museum gevestigd in de voormalige coöperatieve suikerfabriek geeft een inkijkje in het industriële verleden van Zeeuws-Vlaanderen en de huidige industrie. Het museum combineert kijken en doen en biedt hiermee een ervaring voor jong en oud. 
 

Wandeling met Gids

Ben je op zoek naar meer informatie over de geschiedenis van de stad tijdens je bezoek aan de stad? Er zijn diverse arrangementen beschikbaar om de stad te ontdekken met een lokale gids. Je kunt kiezen om de hele stad te ontdekken met een gids of een gedeelte. 
 

Culinaire wandeling

In Sas van Gent is er volop horeca aanwezig. Dat maakt het lastig om te kiezen waar je wilt eten als je de stad bezoekt, maar met het lekker rondje Sas hoef je niet te kiezen. Geniet van drie hapjes bij drie verschillende restaurants en ontdek de stad ook op culinaire wijze. 
 

Overnachten

Wil je langer genieten van Sas van Gent? Met een camper kun je gemakkelijk overnachten op de camperplek gelegen op het Kanaaleiland. 

Kom eens langs in Sas van Gent, we ontvangen je graag. Ontdek alles wat Sas van Gent te bieden heeft!

« Bekijk de andere blogartikelen