Restaurants Sas van Gent

Geschreven op 26 maart 2024 door Sas+ • 727 keer bekeken

Op zoek naar een heerlijk restaurant om een hapje te eten in Sas van Gent? Ondanks het bescheiden formaat van ons prachtige stadje is er genoeg om uit te kiezen. Of je nu wilt gaan eten met vrienden, familie, het gezin of romantisch met twee. Van traditioneel tot modern en in iedere prijsklasse. We vertellen je graag meer over enkele restaurants in het mooie Sas.

Uit eten in Sas van Gent? Ontdek onze heerlijke restaurants!

Wie houdt er nu niet van heerlijk buiten de deur gaan eten? Zeker in de zomer, het seizoen om er op uit te trekken. Met zoveel keuze is er ook zoveel twijfel. Wij zetten onze favoriete restaurants op een rij.

Dockside Bar en Grill

Dit restaurant is een geliefde plek onder zowel lokale bewoners als toeristen, vanwege zijn heerlijke gerechten en geweldige ligging aan het water.

Dockside staat bekend om zijn uitgebreide menukaart met een gevarieerde selectie van vis- en vleesgerechten, evenals vegetarische opties. De keuken legt de nadruk op verse en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten, die voornamelijk lokaal gekocht worden.

Wat het restaurant echt speciaal maakt, is de prachtige locatie aan het water. Het is de ideale plek om te genieten van een romantisch diner bij zonsondergang of om met vrienden te genieten van een gezellige avond uit.

Chev

Een prachtig en hip interieur, een leuk en gezellig terras over het water en een heerlijke menukaart. Dit past allemaal bij Restaurant Chev in Sas van Gent.

De menukaart bestaat uit pure en verse gerechten met heerlijke smaken, met passende wijnen en heerlijke cocktails. Iets lekkers bij de koffie, lunch, borrel of diner? Voor al deze wensen kun je met gemak terecht bij Chev. En ook aan de allerkleinste is gedacht met een speciaal kindermenu.

Onze aanrader? Ga zeker eens op het terras zitten. Het terras hangt over het Kanaal Terneuzen-Gent en is hiermee echt een aanrader. Dit terras is uniek in Sas van Gent en een heerlijke plek om te genieten.

Café de Rijnvaart

Café de Rijnvaart biedt een breed scala aan drankjes, waaronder koffie, thee, frisdranken, bieren en sterke dranken. Of je nu zin hebt in een verkwikkende espresso in de ochtend, een verfrissend biertje tijdens de middag of een cocktail om de avond af te sluiten, je vindt hier zeker iets naar jouw smaak. Indien gewenst met een lekkere borrelplank

Het café heeft een gezellige en informele inrichting, waardoor het een ideale ontmoetingsplek is om te ontspannen, bij te praten met vrienden of gewoon te genieten van een rustig moment voor jezelf.

Naast het aanbieden van een breed scala aan drankjes, organiseert Café de Rijnvaart ook regelmatig evenementen en activiteiten. Dit kunnen thema-avonden zijn, live muziekoptredens, pubquizzen of andere gezellige bijeenkomsten.

Deliciis

Zin in een bakje koffie of een andere warme drank? In het gezellige markt 4 in Sas van Gent bevind zich Deliciis. Een gezellige koffie- en theebar met een vintage sfeer.

Koffie, thee, chocomel met een heerlijk stukje verse taart. Dat kun je verwachten op de menukaart van Deliciis. Ook voor ontbijt of een heerlijke  en uitgebreide high-tea kun je hier terecht. Echt een aanrader voor de liefhebber van zoetigheid.

Het interieur is gezellig, vintage en passend bij een koffietentje. Een plek waar het voelt alsof je even terug in de tijd gaat met persoonlijk en warm ontvangst.  

Het Cuypje

Een restaurant met een maatschappelijk tintje. Dat is Restaurant Het Cuypje in Sas van Gent. Het Restaurant is opgericht vanuit een initiatief van Zeeuwse Gronden.

Een gezonde en betaalbare maaltijd. Daar berust het menu van Het Cuypje zich op. Een lekker broodje voor de lunch of iets lekker bij de koffie. Dinsdag tot en met vrijdag kun je hier terecht voor een lekkere lunch. De keuken is geopend van 12.00 tot 14.00.

De ambiance in 't Cuypje is warm en uitnodigend, met een gezellige inrichting en vriendelijk personeel dat ervoor zorgt dat je je meteen thuis voelt. Het is de ideale plek om te genieten van een ontspannen lunch.

Villa West 16

Villa West 16 is een bijzondere en stijlvolle locatie gelegen aan de rand van Sas van Gent. Deze prachtige villa is niet alleen een bed & breakfast, maar ook een uniek restaurant en evenementenlocatie.

Wat staat er op het menu? Naar eigen zeggen is Villa West 16 de ideale plek voor een hapke, klapke, biertje en wijntje. Met andere woorden gezelligheid en no-nonsense eten. Simpel maar heerlijk, van de bar of uit een foodtruck.

Hier kun je heerlijk buiten genieten omringd door groen. Het terras in de tuin is sfeervol ingericht met diverse hoekjes. In de zomer kun je hier ook geregeld een foodtruck vinden of een avondje live muziek.

Bottles Next Door

Bottles Next Door is een trendy en eigentijds restaurant. Dit restaurant staat bekend om zijn unieke concept, waarbij het serveren van heerlijke hapjes wordt gecombineerd met de mogelijkheid om kwaliteitswijnen te kopen en mee naar huis te nemen.

Het interieur van Bottles Next Door is modern en stijlvol, met een levendige en gezellige sfeer. De ruimte is smaakvol ingericht en biedt een comfortabele omgeving om te genieten van een heerlijke maaltijd of om gewoon te ontspannen met een goed glas wijn.

Wat Bottles Next Door echt uniek maakt, is de mogelijkheid om kwaliteitswijnen te kopen en mee naar huis te nemen. Het restaurant heeft een uitgebreide selectie wijnen uit verschillende regio's en landen, die zorgvuldig zijn samengesteld door experts.

Lekker Rondje Sas van Gent

Toeval wil het dat al deze heerlijke restaurants zijn aangesloten bij het lekkerste rondje van Sas van Gent. Kun je niet kiezen en wil je bij meerdere restaurants een proefje doen? Bekijk dan ons lekker rondje en geniet op meerdere plekken van een hapje. Zo is de volgende keer een keuze makkelijker gemaakt.

« Bekijk de andere blogartikelen