Onderhoud brug Sas van Gent

Geschreven op 20 mei 2022 door SAS+ • 321 keer bekeken

Van 24 mei tot en met 21 juni is de brug van Sas van Gent gestremd voor al het verkeer wegens vervanging van systemen en installaties. Sas van Gent blijft bereikbaar via de Sluiskiltunnel, de brug van Sluiskil, de Zelzate brug en de Westkade. Voor fietsers en voetgangers vaart er een pontje.

Vervanging installaties en systemen

De draaibrug van Sas van Gent dateert van eind jaren 60. De huidige systemen zijn verouderd waardoor de kans op storingen toeneemt. Om dit te voorkomen worden alle elektronische-, de bedienings-, besturings- en bewakingsinstallaties en het complete hydraulische systeem van de brug vervangen. Na de werkzaamheden zal de brug ook op afstand bedienbaar zijn.

Einddoel: een veilige, betrouwbare en duurzame brugverbinding voor gebruikers en het goed bereikbaar blijven van de havens van Gent en Terneuzen.

Omleiding voor wegverkeer

Van dinsdag 24 mei 06.00 uur tot dinsdag 21 juni 06.00 is de brug 4 weken afgesloten voor al het wegverkeer. Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs vanuit Nederland kunnen omrijden via de Sluiskiltunnel en Sluiskilbrug. Vanuit België is Sas van Gent bereikbaar via de Zelzatebrug en de Westkade.

Omleiding voor langzaam verkeer

Langzaam verkeer zoals landbouwvoertuigen worden omgeleid via de Zelzatebrug en de Westkade.

Pontje voor fietsers en voetgangers

Tijdens de werkzaamheden vaart er voor fietsers en voetgangers dagelijks een pontje tussen 07.00 en 17.00 uur. Het pontje vaart vanaf de insteekhaven bij Westdorpe naar de kade bij Cargill.

Stremming voor scheepvaartverkeer

Het scheepvaartverkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden in het weekend van 18 tot en met 20 juni. Op deze dagen worden de nieuwe installaties getest en is er beperkt scheepvaartverkeer mogelijk.

Meer informatie over de werkzaamheden

Wil je meer weten over de werkzaamheden aan de burg van Sas van Gent? Bekijk dan de informatiepagina op de website van Rijkswaterstaat.

« Bekijk de andere blogartikelen