Koningsdag in Sas van Gent

Geschreven op 25 april 2022 door SAS+ • 460 keer bekeken

Op woensdag 27 april wordt Koningsdag weer uitgebreid gevierd in Sas van Gent. Tal van activiteiten voor jong en oud staan op het programma met als doel iedereen een leuke en feestelijke dag te bezorgen. Vier jij Koningsdag met ons mee?

Programma Koningsdag 2022

Gaaibollen café Het Schippershuis –  van 10.00 tot 12.30

Ouderwetse tradities herleven op Koningsdag bij café het Schippershuis. Van 10.00 tot 12.30 organiseert carnaval stichting de Ventje Gaaibollen. Inschrijven kan vanaf 09.30 uur en deelname kost € 4.

Receptie gedecoreerden café Reseda – vanaf 10.30 uur

Vanaf 10.30 vindt er voor de gedecoreerden een receptie plaats bij café Reseda. De receptie wordt opgeluisterd door Theo Sarneel en Joop van Hecke die o.a. verhalen vertellen over bezoeken van koningen en koninginnen aan Sas van Gent.

Kinderattracties horeca gelegenheden – van 13.00 tot 17.00 uur

Kinderen uit Sas van Gent en omgeving kunnen zich s ’middags uitleven met de kinderattracties. Wie blijft er het langste zitten op de Rodeo stier? Wie stoot er zijn tegenstander van de kroon of wie maakt de meeste doelpunten? Bij alle horecagelegenheden in Sas van Gent is er een kinderattractie waar de kindjes na afloop een stempel krijgen. Volle stempelkaarten kunnen ingeleverd worden bij café ’t Schippershuis waar voor ieder kindje een verrassing ligt te wachten.

Basisschoolkinderen hebben een stempelkaart ontvangen op school, maar de stempelkaarten kunnen ook afgehaald worden bij café ’t Schippershuis.

Trekt au Plan in de Sasse straten en horeca – starten tussen 13.00 en 13.30 uur

Ook dit jaar heeft KZTNTL een spel bedacht: Trekt au plan! een ‘zoek- en trekspel’ in de Sasse straten en horeca. Groepen van max. 4 personen kunnen zich vooraf inschrijven via burgemeester@sasvangent.nl. Er kan gestart worden tussen 13.00 en 13.30 in café Reseda, deelname kost € 5 en de prijsuitreiking vindt plaats om 16.30 in café Reseda.  

Live muziek

Geen Koningsdag zonder live muziek! Van 15.00 tot 16.00 uur treedt 4Saxonly op bij café Reseda en vanaf 16.00 verzorgen The Wranglers live muziek bij café De Rijnvaart.

We wensen u veel plezier op de Koningsdag in Sas van Gent!

« Bekijk de andere blogartikelen