Koningsdag 2023 Sas van Gent

Geschreven op 18 april 2023 door SAS+ • 87 keer bekeken

Op donderdag 27 april wordt Koningsdag weer gevierd in Sas van Gent. Het comité dat nog wat helpende handen kan gebruiken stelde weer een mooi Koningsdag programma samen. Vier jij Koningsdag met ons mee?

Programma Koningsdag 2023

Gaaibollen café Het Schippershuis –  van 10.00 tot 12.30

Koningsdag start traditiegetrouw met een gaaibolling bij café ’t Schippershuis, georganiseerd door carnavalsstichting de Ventjes. Inschrijven kan vanaf 9.30 uur. De gaaibolling start om 10.00 uur. Kosten zijn 4 euro pp.

Receptie gedecoreerden café Reseda – vanaf 10.30 uur

Ook dit jaar is er weer een receptie voor gedecoreerden bij café Reseda. 

Kinderattracties horeca gelegenheden – van 13.00 tot 17.00 uur

Kinderen uit Sas van Gent en omgeving kunnen zich s ’middags uitleven met de kinderattracties. Wie kan er helemaal op de Banana-boom klimmen? Wie blijft er het langste zitten op de Rodeo stier? Wie heeft er het eerst Vier op een rij of wie maakt de meeste doelpunten? Bij alle horecagelegenheden in Sas van Gent is er een kinderattractie waar de kindjes na afloop een stempel krijgen. Volle stempelkaarten kunnen ingeleverd worden bij café ’t Schippershuis waar voor ieder kindje een verrassing ligt te wachten.

Basisschoolkinderen hebben een stempelkaart ontvangen op school, maar de stempelkaarten kunnen ook afgehaald worden bij café ’t Schippershuis.

Het Spoor Bijster straten en horeca – starten tussen 13.00 en 13.30 uur

Inmiddels is het in Sas van Gent de gewoonte dat er op Koningsmiddag een ludiek spel gespeeld wordt waar alle leeftijden aan mee kunnen doen. De organisatie, bekend onder de naam Kzijntochniettelaot verzint elk jaar weer een nieuw spel, wat vooral als doel heeft om iedereen een middag met ludieke opdrachten langs de Sasse horeca te leiden. Voorheen werden op deze manier moorden opgelost, citygolf gespeeld of leutige foto-opdrachten uitgevoerd. Wat het spel dit jaar inhoudt is weer in nevelen gehuld. De organisatie schijnt “Het Spoor Bijster” te zijn, dus het belooft een ludiek speur en zoekspel te worden. Het enige wat je nodig hebt is een mobiele telefoon. Deelnemers kunnen zich per team van maximaal 4 personen vooraf inschrijven voor slechts 5 euro per team door een mail te sturen naar burgemeester@sasvangent.nl

We wensen u veel plezier op de Koningsdag in Sas van Gent!

« Bekijk de andere blogartikelen