De Schepentrekkersroute wandelen in Sas van Gent

Geschreven op 28 november 2019 door Anouk Houtepen • 2430 keer bekeken

Als kind was ik al erg geïntegreerd door de stoeptegels met de schepentrekker erop, die ik zag als ik lekker aan het buitenspelen was. Deze lagen op het “eiland” in Sas van Gent waar ik toen, en nu nog steeds, met veel plezier woon. Het bleek een route te zijn van het Schepentrekkerspad.  Langzaam vervaagden de tegels en verdween de wandeling uit het straatbeeld! Maar hij is terug… Aan de hand van mooie informatieborden, herkenbaar aan de cortenstaal schepentrekker, kun je wandelen langs een route die je meeneemt in de geschiedenis van een belangrijk stukje Sas van Gent. Dus: volg het Schepentrekkerspad en beleef!

Ontdek én beleef de geschiedenis

De Schepentrekkersroute wandelen start aan het Keizer Karelplein. Kom je met de auto, dan is dit gelijk een mooie plek om je auto gratis te parkeren. Vanaf hier neemt de route je mee over de wandelpromenade en brengt je langs de nostalgische haven en langs het belangrijke kanaal van Gent naar Terneuzen. Je waant je weer even terug in de tijd van de industriële revolutie waarin het kanaal een belangrijke rol speelde. Wanneer je lekker de tijd neemt, ben je toch zeker een uurtje zoet.  Het is dus echt even lekker uitwaaien langs een mooi stukje Sas van Gent. Met een beetje geluk draait net de draaibrug en komt er een groot zeeschip door de brug die onderweg is van of naar Gent. Een imposante gebeurtenis waar ik altijd nog een beetje de kriebels van krijg.

Kindvriendelijke route

De Schepentrekkersroute van Sas van Gent kun je ook heel goed wandelen met kinderen! Tussen de nostalgische haven en de oude sluis is er een heuse natuurspeeltuin aangelegd waar kinderen lekker kunnen ravotten of een partijtje voetbal of basketbal kunnen spelen. Voor de meer grotere en gewaagdere onder ons is er verderop, onder aan de draaibrug, een skatebaan. Ben je klaar met uitwaaien? Sluit dan je wandeling af met een lekkere versnapering in één van de gezellige horecagelegenheden in Sas van Gent!

« Bekijk de andere blogartikelen