Betekoppenstad viert carnaval 2024

Geschreven op 1 februari 2024 door Sas+ • 918 keer bekeken

Bijna is het zover en iedereen in (en ook buiten) Sas van Gent staat weer te springen om carnaval te vieren met elkaar. Zoals ieder jaar is staat er nu ook weer genoeg op de planning buitenom feesten in de cafés met vrienden en familie.

Officiële start van het carnaval

Op zaterdag 10 februari trappen we carnaval af met de prinsenoptocht en het overhandigen van de sleutel van de stad. Vanaf het Prinsenhof tot het voormalig gemeentehuis zullen we in optocht lopen om onze Prins Carnaval van 2024 te begeleiden waarna bij het gemeentehuis de overhandiging plaatsvind.

Daarna volgt om 14.25 de opening van carnaval met gezelligheid en muziek. Ook de kleintjes hoeven zicht niet te vervelen tijden de “Betenjacht” tussen 14.30 en 16.00.

Optocht

Zondag staat volledig in het teken van de grote carnavalsoptocht. Deze vertrekt vanaf het Suikerplein waarna de mooiste wagens de straten van Sas versieren. Verzamel langs de route en kom kijken! De optocht start om 13.30 dus wees er op tijd bij om de beste plek te bemachtigen.

Na de optocht volgt de presentatie van de deelnemers en de prijsuitreiking in de Statie.

Route

Canadalaan – Poelstraat – Stationsstraat – Westkade – Bolwerk – Watermolenstraat – Brandspuitstraat – Kleine Markt – Noordstraat – Markt

Leuren, dansen en muziek

Maandag 12 februari is het voor ieder wat wils. Je kunt lekker in de kroegen in of de straat op. Als je vroeg bent (10.00) is er van alles te zien op de straten van Sas tijdens het leuren. Wie weet wat voor ludieke en leutige acties er dit jaar zullen plaatsvinden! Om 13.30 maken we de leukste bekend in de Narrentempel tijdens de uitreiking.

Meer een muziekliefhebber? Om 13.00 begint het dweilbandfestival waar we op zoek gaan naar de beste dweilband van 2024. Uitreiking bij de Watergeus om 18.00.

Voor de jeugd is er een gezellige disco op het Keizer Karelplein vanaf 13.00. En voor de 55+ is er ook wat op de planning. Vanaf 14.00 is de 55+ middag georganiseerd in de statie.

Een prachtige afsluiting

Dinsdag is de laatste dag van Carnaval en dit vieren we natuurlijk grootst. Daarom hoeft ook op dinsdag niemand zich te verdelen!

Voor de vroege vogels start om 10.00 de Mega Bingo in café Reseda. Wat je dit jaar weer kunt winnen? Dat blijft nog even geheim… Maar zoals altijd is het weer de moeite. Vergeet zeker niet om zelf je prijzen mee te nemen.

Daarna is het aan de allerkleinsten om te schitteren tijden de “Miniparade” vanaf de Statie. Voor de kleintjes die meelopen is het verzamelen van 13.30 bij de Statie.

We genieten nog een laatste avond van de sfeer en gezelligheid tot het tijd is voor de prins om de sleutel weer in te leveren. Daarna zullen we vast nog lang nagenieten van carnaval 2024!

« Bekijk de andere blogartikelen